Přehrada dříve sloužila jako zásobárna vody pro Brno, k rekreaci a také jako zdroj elektrické energie. V zimě se zamrzlá vodní plocha stává oblíbeným místem bruslařů a běžců na l02yžích. V okolí Brněnské přehrady je rozeseto velké množství rekreačních chat, penzionů, hotelů, restaurací i útulných hospůdek. Návštěvníci zde jezdívají v letním období za rekreací, na své chaty, nebo jen na procházku kolem vody.

Kam na výlet?

Mezi nejvýznamnější akce patří každoroční přehlídky ohňostrojů pořádané v rámci festivalu Ignis Brunensis na přelomu května a června. Častým cílem výletníků je hrad Veveří a pro rodiny s dětmi je ideální volbou brněnská ZOO. Pro romantické duše je k dispozici lodní doprava na Brněnské přehradě. Funguje pravidelně od dubna do října a nabízí možnost výletní plavby.  Plavba začíná v zastávce Bystr, následují stanice Kozí horka, Sokolské koupaliště, U kotvy, Osada, Rokle, Cyklistická, Hrad Veveří, Mečkov, Skály a Veverská Bítýška, kde jízda končí. Téměř u všech přístavišť jsou rozmístěny letní restaurace a zahrádky, které lákají k příjemnému posezení. Nejvíce návštěvníci využívají parníky k přepravě na hrad Veveří.

Kde se ubytovat?

Je mnoho možností kde se ubytovat, přímo na břehu Brněnské přehrady se nachází hotel Santon.  Hotel má kromě ubytování i zázemí pro konference, rodinné oslavy nebo posezení s přáteli spojené s gastronomickými zážitky, večerními rauty a grilováním v restauraci Panorama. Snídaně jsou zde podávány formou švédských stolů. Lokalita nabízí širokou škálu možností využití jak z hlediska aktivní dovolené, tak rekreace. Odpočinout si máte možnost v hotelovém wellness centru a zacvičit si v menší tělocvičně. Na míčové hry má hotel k dispozici víceúčelové hřiště a také venkovní tenisový kurt.  Hotel se nachází v klidném prostředí, pouhých 100 m od Brněnské přehrady a nabízí tak příležitosti nejen ke koupání a vodním sportům, ale i k turistice a cykloturistice.

Related Posts