Indické jídlo je nádhernou směsicí kultury, zvyků a rozmanitosti. Když přemýšlíte o indickém jídle, přemýšlíte o neobvyklých příchutích, lákavých kořeních, nádherné sladkosti našich mithais a jemných vůních. V Indii existují neobvyklá jídla, která lidé jedí, což vás překvapí, protože tyto bizarní pokrmy jsou daleko od běžných druhů indické kuchyně, které znáte.

Žabí nohy

Tato francouzská pochoutka dlouho těšila indické chuťové buňky. Není nic exotičtějšího než smažená žabí stehýnka, která najdete v mnoha částech Indie. V Sikkimu, severní provincii Indie, věří komunita Lepchasů schopnosti stehýnek kvalitou k vyléčit různá žaludeční onemocnění. Ačkoli je toto podivné jídlo v Indii podle indické vlády nepovolené (žáby jsou ohrožený druh), můžete najít některé restaurace, které je podávají.

Eri Polu

V Assamu jsou kukly bource morušového velmi oblíbenou pochoutkou. Eri bource morušového se používá poté, co se promění v kuklu. Toto jedno z nejpodivnějších potravin v Indii se obvykle podává k khorise, pokrmu připravenému z fermentovaných bambusových výhonků.

Bhunni

Toto jedinečné jídlo v Indii pochází z oblasti Garhwal v Uttarakhandu. Bhuni se vyrábí z kozího střeva, jater, žaludku a krve. S několika kořeními jsou všechny ingredience kari a spojené. I když jsem trochu konzervativní ohledně toho, co je na mém talíři, těm, kteří ochutnali krev (určeno slovní hříčkou), připadá docela chutná.

Phan Pyut

Pokud jste vegetariáni, pravděpodobně jste tu neočekávali žádné vegetariánské pokrmy. No (ne)naštěstí existuje! Pro většinu Indů jsou brambory součástí základní stravy. Až na to, že brambory jsou shnilé. Zeptejte se jich proč a oni vám řeknou, jak shnilé výborně chutnají.

Paya

V indickém jazyce (hindština nebo urdština) znamená Paya nohy. Je to druh kari vyrobený z kopyta zvířat, jako je koza, jehně, buvol nebo kráva. Tato podivná jídla z Indie mají relativně méně masa, ale je známo, že tuky a tkáně nabízejí jedinečnou chuť. Obvykle se uchovávalo přes noc, tradičně se hodiny vařilo pomalu na uhlí.