Vaše dovolená v roce 2020 bude vypadat pravděpodobně jinak, než jste si začátkem tohoto roku představovali. Pandemie koronaviru zasáhla doslova celý svět a vhodné je tak vyrážet pouze do zemí, které jsou pro vás bezpečnými. Jednou z nich je právě Slovinsko, které je od nás vzdáleno jen několik hodin cesty autem. Jedná se však o učiněný ráj, ve kterém si můžete užívat koupání v průzračně čistých jezerech, ale také v moři. 

Teplá voda v jezeře Bled

Nejznámější slovinské jezero Bled vám nabízí možnost koupat se v dokonale čisté vodě, která je navíc poměrně teplá. Jezero je totiž oteplováno termálními prameny, i proto se jedná o oblíbený relaxační cíl mnoha osob. Těšit se můžete nejen na krásnou přírodu, luxusní hotely, které nabízí koupání v termálních bazénech, ale i na ubytování v kempu, u kterého nechybí příjemná pláž. Na první pohled vás jistě zaujme i ostrůvek uprostřed ostrova, na kterém se nachází Bledský hrad. K němu si můžete udělat výlet na loďce.

Bohinjské jezero

Božského koupání si můžete užít také v Bohinjském jezeře, které se nachází v hlubokém ledovcovém údolí. Zde najdete dokonalý klid a nádhernou přírodu. Toto jezero je oproti Bledu méně zastavěné a najdete zde větší prostor pro relaxaci.

Jasna pro otužilce

Vykoupat se můžete také ve slovinském jezeře Jasna, které se nachází u městečka Kranjska Gora. V tomto jezeře naleznete opravdu dokonale čistou vodu, navíc s jedinečnou kulisou v podobě velkých hor. Voda je tu však o dost studenější a koupání je tak vhodné spíše pro otužilce, kterým studená voda nijak nevadí.

Slovinské pobřeží

I Slovinsko se může pochlubit přístupem k moři. Jde tedy jen o 43 kilometrů dlouhé pobřeží, na něm však můžete navštívit řadu krásných mediteránských městeček. Mezi ta nejoblíbenější patří například Piran, ale navštívit můžete i útes nad Měsíčním zálivem.