Aktuální koronavirová krize zavřela hranice většiny evropských států, a proto se nabízí otázka, kam bude možné letos v létě vůbec možné vycestovat.

Vše jinak

Pokud jste si letos plánovali velkou zahraniční dovolenou, pak asi budete zklamáni. Nikoliv však, pokud se spokojíte s českými dovolenkovými evergreeny, jako je Slovensko či Chorvatsko.

Vláda totiž do léta nejspíše hranice otevře. Jak to ale vypadá bude se jednat hlavně o hranice s našimi sousedy, tedy s Německem, Rakouskem a Slovenskem. Spolu s tím se ve velkém řeší také Chorvatsko, u něj však prozatím není jasné, jak se k pohybu českých turistů postaví jiné země, přes jejichž území budou nuceni projíždět.

Je tedy dobré počítat spíše s tím, že letošní dovolená bude ve znamení Čech, Moravy a Slezska, případně budeme moci objevovat krásy Slovenska, nebo některého z německy mluvicích sousedů.

Například rakouské Alpy mají také rozhodně co nabídnout i v létě a jsou pro pěší turistiku jako dělané. Německo vás zase dostane svými krásnými historickými památkami, a alespoň trochu vám může vynahradit pobyt u moře, pokud se dostanete do oblastí, které jsou na severu.

Zkrátka léto 2020 bude trochu jiné než ty předchozí, ale i z mála se dá leckdy vykřesat nečekaně hodně. Zejména pokud se rozhodnete toto léto strávit doma v Čechách, které vám mají také mnohé co nabídnout.

Objevujte krásy našich hor, lesů a jezer. Navštěvujte zámky a další památky, a hlavně myslete na to, že příští rok bude dovolená opět plná sluníčka, slané vody a nových zážitků.

Related Posts