Barcelona je jedno z nejkrásnějších měst Evropy. Leží na pobřeží Středozemního moře ve východní části Španělska a je zárukou naprosto skvělých zážitků. Po Madridu je druhým největším městem této země a rozhodně byste jí měli alespoň jedno za život navštívit.

Barcelona, město zázraků

Město má přibližně 1,5 milionu obyvatel a ve své aglomeraci téměř 3 miliony. Je známá také díky originálním stavbám architekta Antoniho Gaudi a jeho současníků. Jedná se o sídlo arcibiskupa a najdeme zde hned několik univerzit a vysokých technických a obchodních škol spolu se značným množstvím významných knihoven.

Pro oblast je velmi významným centrem stejně jako pro celou Evropu, protože patří mezi nejnavštěvovanější města evropského regionu. Město bylo pravděpodobně založeno ve 3. století př. n. l. Kartaginci, kteří jí pojmenovali Barcina. Poté bylo město obsazeno Římany, ovšem v této době nemělo takovou důležitost jako jihozápadně ležící Tarragona. Po úpadku Římského císařství převzali vládu nad místem Vizigóti, a později Maurové. Následně bylo město převzato Karlem Velikým a v průběhu dalších staletí bylo výhradně součástí katalánského území.

Mezi nejznámější místa Barcelony patří jednoznačně chrám Sagrada Familia, který je symbolem města a mistrovským dílem, které není dodnes dokončeno, protož práce na něm jsou financovány především z darů a tak probíhají velice pomalu. Svou tvář do ní navždy vtiskl architekt Antonio Gaudí

Mezi další zajímavá místa patří park Güell, náměstí Placa del Rei či středověké loděnice Les Drassenes. Zkrátka na své si zde přijde opravdu každý. Od malých dětí, přes dospívající až po ty nejstarší, kteří zajisté ocení nádhernou architekturu města.

Related Posts