Pokud hledáte tip na výlet mimo naším zem, ale na trávení času na pláži to ještě nevidíte? Pak byste mohli zajet na do Říma do místa, kde se psaly dějiny starověku. Zkuste to sami bez cestovky.

Krásný Řím

Řím se bezesporu dá označit za kolébku Evropské civilizace. Řím stojí na základech staré civilizace staré 2 700 let a tím je jedním ze stále obydlených míst v Evropě. Najdeme zde obrovskou koncentraci historických památek díky čemuž je Řím jedno z nejnavštěvovanějších měst na světě. Koloseum, Vatikán či Forum Romanum uhrane všem, kteří tyto památky navštíví.

K tomu navíc přičtěte pohodovou atmosféru italského města, plného skvělého jídla, módy a přátelských lidí. Počasí je v Římě poměrně stálé a typicky středomořské. V zimním období neklesají teploty pod 8 stupňů celsia. Naopak v létě stoupají i nad 30 °C. Nejdeštivější měsíce jsou říjen a listopad, ale srážky jsou podobné těm našim. Léta jsou charakteristická stále jasnou oblohou a minimem srážek. A když už přijdou, jedná se o velmi krátké intenzivní bouřky, které denní program naruší minimálně.

Nejlepší volbou jak do Říma cestovat je letecká doprava, prostřednictvím které se do hlavního města Itálie dostanete během několika hodin a i za ceny okolo několika set korun. Ubytování můžete řešit prostřednictvím levných hostelů, ale i luxusních hotelů. Záleží jen na vás, jak velký luxus si chcete dopřát. Samotná doprava po městě funguje skvěle prostřednictvím MHD.

Památek je v Říme obrovské množství, ale rozhodně byste měli navštívit Andělský hrad, Koloseum, Forum Romanum či Fontanu di Trevi.

Related Posts