Je léto a mnoho Čechů vyráží na své dovolenkové zážitky do zahraničí. Mnoho z nich si volí za svůj cíl Řecka, ovšem vždy a pouze skrze cestovku.

Do Řecka!

Mnoho Čechů stále jezdí do Řecka skrze cestovku a z této nádherné země nakonec poznají jen pláž, bar a místo kde jsou ubytování. Přitom je to obrovská škoda, protože právě v Řecku se dají vidět neuvěřitelné věci díky tomu, že se jedná o kolébku Evropské civilizace.

Svou pouť můžete započít v Athenách, ty rozhodně stojí minimálně za jeden celý den, během kterého navštívíte světově proslulou Akropoli, Parthenón a obrovské množství archeologických muzeí. Zároveň zde objevíte stará divadla, vítězné oblouky a prastarý olympijský stadion.

Okolí Athén

Dále můžete z Athén vrážet na nejrůznější místa v okolí. Můžete se podívat do prastarých Delph, kde měla v minulost přebývat legendární věštírna s Pýthyí. Nedaleko od nich leží legendární Thermophyl, tedy místo, kde došlo k bitvě 300 Řeků proti celé Perské armádě.

Peloponés

Dále se můžete přesunout na Pelopones, na kterém je toho k vidění obrovské množství. Můžete navštívit starověký Korinth, kde leží proslulý Apollónův chrám, Epidauros, tedy posvárný okrsek poha lékařství Aklépia s největším divadlem v Řecku. Uniknout by vám samozřejmě neměly ani světoznámé Mykény coby významné centrum ranné řecké kultury s proslulou Lví bránou, královským palácem a Átreovou pokladnicí.

Na Peloponésu se nachází také legendární Sparta, která patřila k nejmocnějším městským státům v Řecku. A určitě byste měli vidět i starověkou Olympii, tedy posvátný okrsek náboženství a sportu. Omypie bylo dějištěm slavných her a také místem mnoha obřadů v Diově chrámu, kde se nacházel i jeden z bývalých sedmi divů světa, kterým byla obrovská socha Dia. Zároveň byste zde měli navštívit i jedno z největších a nejbohatších archeologických muzeí v celém Řecku.