Chiang Mai v severním Thajsku je přírodní i kulturní destinací. V centru města se dochovalo mnoho historických chrámů a dalších turistických zajímavostí v procházkové vzdálenosti. Pak se můžete vydat na okraj města, kde asi po půl hodině jízdy narazíte na první hory, vesničky a národní parky poskytující nepřeberné možnosti pro zkoumání místní fauny a flóry. Díky mnoha zajímavostem, příznivým cenám a pohostinné atmosféře je tato oblast vyhledávaným centrem digitálních nomádů. A co byste během své návštěvy určitě neměli vynechat?

Národní parky a sloni

Pozlacený chrám na hoře Doi Suthep září jako pravá hvězda rozkládající se nad městem. Jedná se o jedno z historicky a nábožensky nejvýznamnějších míst celého Thajska, proto sem každý den přichází stovky místních a turistů, aby si tamní atmosféru a výhled na celý kraj vychutnali.

Sloní útulky jsou další vyhlášenou atrakcí této oblasti. Vybírejte však pečlivě, neboť ne všechna centra se o zvířata dobře starají. Útulek by neměl slony uvazovat, ani je cvičit či poskytovat k jízdám pro turisty. Příkladem etického sloního parku je například Dumbo Elephant Spa nebo Elephant Jungle Sanctuary Chiang Mai, kde můžete se slony strávit celý den.

V národním parku Doi Inhanon se nachází nejvyšší hora Thajska, na cestu na vrchol se nezapomeňte pořádně obléknout. Kromě překrásné přírody a mnoha zajímavých druhů rostlin je tento národní park velmi oblíbený milovníky ptactva. Vyskytuje se zde asi 362 různých druhů, které jinde v Thajsku nenajdete.

 

Nákupy

Kromě chrámů a národních parků si v tomto městě nezapomeňte udělat vycházku na místní trhy, největší výběr nabízí ty víkendové, kde najdete téměř vše od menších suvenýrů v podobě šperků, šátků, či sošek, přes boty, trička, šaty, nádobí, až po obrazy a nejrůznější pochutiny.

Z Chiang Mai se také můžete vypravit do Chiang Rai s překrásným bílým chrámem a čajovými plantážemi.