V případě, že máte nedostatky v angličtině a rádi byste s tím něco udělali, pak máte možnost začít navštěvovat jazykové kurzy. Nabízí je celá řada společností a škol. Proč je výhodné si vybrat takové, jež nabízejí možnost výuky v menších skupinkách?

Čím více mluvíte, tím lépe a rychleji se domluvíte

Pokud je vámi vybraná jazyková škola schopna umožnit výuku v menším počtu studentů, přináší to nejednu výhodu. V první řadě jde o daleko osobnější přístup ke každému. Lektoři zkrátka mají více času věnovat se každému osobně. Jen si vzpomeňte, jak málo se na vás při mluvení dostalo ve škole, kde jste měli dalších dvacet, ba dokonce možná i více spolužáků. Bez pravidelné a časté komunikace s učitelem si cizí jazyk jen stěží osvojíte. Možná se nabiflujete slovíčka, ale horší už to bude s výslovností, což je velmi důležitý aspekt, pakliže si angličtinu, případně jinou cizí řeč chcete osvojit co nejlépe.

Stačí pár hodin týdně a brzy se domluvíte

Kurzy angličtiny v menším počtu jsou výrazně efektivnější, tudíž i rychlejší. Za půlrok se naučíte více nežli ve velkém kolektivu. Jde tak o ideální příležitost nejen pro pokročilé, ale také pro začátečníky. Výuka přitom nemusí zabírat dlouhou dobu, postačí klidně jen 90 minut jednou až dvakrát týdně. Za pár měsíců jsou pokroky v takto intenzivním kurzu v úzkém kruhu účastníků jasně znatelné.

Jazyková škola v Praze

Asi nejširší nabídkou disponuje pro jazykové kurzy Praha, což je vzhledem k velikosti města a počtu obyvatel celkem logické. Jednou z osvědčených škol je Institut jazykového vzdělávání. Nabízí řadu kurzů angličtiny, jež jsou rozdělené kromě dosavadních znalostí studentů také tematicky a odborně. Škola má už 15 let zkušeností. Disponuje kvalitními lektory, někteří z nich jsou rodilými mluvčími. Na výběr máte nejen angličtinu, jež je zdaleka nejoblíbenější cizí řečí, ale rovněž němčinu, španělštinu a mnoho dalších světových jazyků, a to včetně méně používaných.