Pokud v době karantény sedíte doma a přemýšlíte, kam by mohli vést vaše kroky až se hranice opět otevřou, ale je vám jasné, že na nějaké mainstreamové místo to nejspíše z důvodu obrovského množství lidí nebude, pak vám doporučujeme Guernsey.

Ostrov mimo Evropu v centru dění

Guernsey je jeden z Normanských ostrovů ležících v Lamanškém průlivu mezi pobřežím Francie a Británie. Ostrov má rozlohu 78 km čtverečních, a přesto že má blíže k Francii, ještě stále se hlásí k Velké Británii. Jedná se o britskou korunní dependenci, která je oficiálně nazývána Baillwick of Guernsey.

Toto místo má vlastní měnu, tedy guernseyskou libru, vlastní zákony a také parlament spolu s rozsáhlou autonomií. Abyste se na tento ostrov dostali, jen nejlepší zaletět do Francie či Anglie, dostat se vlakem či autobusem na pobřeží a od něj pak lodí přímo na ostrov.

A proč zrovna na toto místo? Jedná se o velice specifické místo s nádhernou přírodou, které si vzalo to nejlepší jak z britské, tak i francouzské kultury. Ostrov pak samozřejmě nabízí také krásné pláže, které si ale nejvíce vychutnáte v letních měsících, jelikož bývá průliv jindy dost studený.

Guernsey toho však může nabídnout daleko víc. Na své si zde přijdou milovníci sportování, díky malé rozloze se dá ostrov pohodlně celý prozkoumat i ze sedla jízdního kola. A pokud máte rádi skutečný adrenalin, pak zde najdete i celou řadu skalních stěn, které můžete zdolávat svou horolezeckou technikou.

Na své si zde přijdou i milovníci historie, která je skutečně bohatá. Může za to právě ono místo, na kterém se Guernsey nachází. Pozůstatky jsou zde již z dob neolitu a od té doby tudy prošli Římané, křižáci, Napoleon i nacisté. Zkrátka místo, které málo kdo zná, ale které má mnoho co nabídnout.

Related Posts