Jet na dovolenou do Kolumbie zní více než exoticky, ale jet na dovolenou přímo do Medellínu, zní jako naprosto šílený nápad. Kdo se alespoň trochu zajímá o svět dnes a dříve, pak ví, že Medellín byl jednou z hlavních bašt drogových bossů, především pak známého Pabla Escobara. Ovšem to dnes již dávno neplatí.

Kdesi v horách

Medellín je velkoměsto uložené v zeleném lůžku kolumbijské nádherné přírody. Zatímco před třiceti lety se ještě stále jednalo o poměrně nebezpečné místo, ve kterém nebylo bezpečno pro místní ani turisty. Dnes je toto místo naprostým rájem pro všechny turisty v každé věkové kategorii.

Mnoho žebříčků toto město zařazuje do top destinací pro trávení důchodu, nebo odkud pracovat jako digitální nomád. Je to ideální město, které se snaží zbavit bílého poprašku, který na něm zanechaly doby minulé a dává to patřičně najevo.

Místní jsou velice příjemní, najdete zde rychlý internet a také je zde velice levno. Náklady pro dva na jeden měsíc se pohybují okolo 30 tisíc korun, pokud nebudete nijak rozhýčkaní a spokojíte se s průměrným standardem.

Co je na Medellínu úžasné, je jeho velikost, přes kterou si i tak stále zanechává lehce vesnický rád. Nikdo nikam nespěchá, všichni jsou milý a usměvavý, za což dost možná může i místní klima, které není ani nijak horké, ani chladné, vlhkost je perfektní a celé klima je poměrně stálé.

Navíc kdykoliv uděláte jen pár kroků z města, čeká na vás nádherná příroda, kterou si doslova zamilujete. Hustá vegetace se střídajícími se loukami, vysokými kopci a horami a množstvím nádherné fauny a flory je jedním z důvodů, proč jsou výlety do okolí Medellínu tak nádherné.

Related Posts