Dovolená, na které ležíte celý den na pláži, úplně nenaplňuje vaše představy? Během volných dnů chcete raději zažít doposud nepoznané? Vylézt na nějaký vrchol? Sjet si pár kopců na horském kole? Vyzkoušet adrenalinové aktivity? Pak se určitě vydejte na Slovensko do Vysokých Tater.

U nás v Česku si můžeme o vysokých horách nechat jen zdát, na Slovensku je ale situace podstatně lepší. Vysoké Tatry umí být nebezpečné, když je zrovna špatné počasí, nebo když nemáte správné vybavení. Slováci si velmi rádi dělají legraci z Čechů, kteří chodí do Tater v žabkách. Ovšem to je zase jiný příběh.

Nejznámější destinace? Štrbské pleso!

Budete-li hledat hotely ve Vysokých Tatrách, pravděpodobně jich hodně najdete přímo u Štrbského plesa. Možností je tam celá řada, Štrbské pleso je hodně turisticky navštěvovanou destinací. Zároveň jde ale o vynikající výchozí bod, ze kterého se můžete vydat třeba na výstup na Rysy, nejvyšší vrchol Polska – hora totiž leží na hranicích Polska se Slovenskem, nebo na Kôprovský štít.

Můžete se však podívat také na hotely v Popradu, odkud se dá pohodlně dostat autem, případně vlakem do Štrby a pak zubačkou nahoru ke Štrbskému plesu. Ubytování se dá najít i ve Štrbě.

Vysoké Tatry jsou pro každého

Netroufáte si na dlouhé výstupy? Pak si naplánujte něco kratšího, případně se vydejte lanovkou na Lomnický štít. Výhled odsud je krásný, budete ve výšce 2 600 m n. m., přesto se moc nenadřete.

Potřebujete naopak nějakou aktivitu pro pokročilé? Pak vás čeká jasný cíl, a to Gerlachovský štít. Pozor, tento výstup není pro začátečníky a nezkušené! Jako amatér sem nesmíte bez průvodce.

A ještě tip na závěr pro dobrodruhy. Máte rádi outdoorové aktivity a místo ubytování na Slovensku byste si radši nesli na zádech vlastní stan? Ve Vysokých Tatrách se stanovat nesmí, můžete se ale vydat na přechod Nízkých Tater, kde je po hřebeni rozmístěno osm tábořišť.

Střední Evropa nabídne řadu dobrodružství

Nejen Vysoké Tatry stojí za návštěvu, pokud milujete dobrodružství. Krásné hory si užijete i v Polsku, Rakousku nebo Německu. Střední Evropa má co nabídnout, není nutné mířit vždy do Itálie či Francie do Alp. Vyberte si svou destinaci a najděte si ubytování na Hotely.cz.