Na světě existuje více než 3 814 různých kultur a každá z nich má své vlastní tradice, kterými se lidé řídí. Zatímco někteří po vzestupu modernizace zanechali staré způsoby a postupy, stále existují zvyky, které jsou dodržovány a mnoho z nás je matoucí.

Srkání v Japonsku

Zatímco pro většinu zemí je srkání považováno za nechutné, v Japonsku je to naopak. Ve skutečnosti je to neslušné, pokud nesrkáte, když jíte nudle.

Zapékání peněz do jídla v Bolívii

V Bolívii lidé slaví konec roku zapečením mincí do koláčů. Předpokládá se, že kdokoli najde minci, bude mít v příštím roce štěstí.

Házení zubů v Řecku

V Řecku neexistuje žádná zubní víla. Místo toho, když dětský zub vypadne, hodí ho na střechu. Když odhodí zub, vědomě si přejí, aby jeho dospělé zuby byly silné a zdravé.

Házení rajčat ve Španělsku

La Tomatina je festival, který se vyznačuje házením rajčat na ostatní lidi. Tento zábavný festival ve skutečnosti není tak starý – začal v roce 1945. Nyní se koná každý rok poslední středu v srpnu.

Existují některá pravidla, například vymačkat rajčata před tím, než je hodíte, a respektovat ostatní, aby se všichni mohli skvěle bavit.

Volba vlastního osudu v Jižní Koreji

Korejci dávají zvláštní význam prvním narozeninám dítěte, protože je to den, kdy si vyberou svůj osud. Je to rituál zvaný „doljabi“.

Před dítětem jsou umístěny různé předměty, jako jsou knihy, peníze a štětce. V závislosti na tom, co si dítě vybere, předpovídá svou budoucnost. Například pokud si dítě vybere peníze, bude bohaté; a když si vezmou knihu, bude chytré.

Skákání ze židle v Dánsku

Téměř každá země na světě má jednu specifickou tradici, která je spjatá se Silvestrem. No, také Dánsko má! Těsně předtím, než hodiny udeří o půlnoci, lidé usednou na židle a připravují se na druhý skok, který začíná nový rok. Předpokládá se, že zapomenutí na skok přináší smůlu.