V poslední dobře se ubytovací možnosti v českých a slovenských městech podstatné zlepšily. Týká se to především kvality, ale přibylo také možností přenocování ve všech cenových kategoriích.

Síť Accor

Francouzský provozovatel hotelů Accor v poslední době značné rozšířil svou působnost v České republice. Tato světová trojka vstoupila na domácí trh v roce 1998. Zpočátku provozovala své hotely pouze v Praze, později však se začala orientovat také na další česká města – Ostravu, Plzeň a další. Pod síť Accor patří především ekonomické hotely Ibis, ale pod sebou má také několik čtyřhvězíčkových – Novotel nebo Century Old Town.

Ibis Malá Strana

V atraktivním prostředí pražského centra nedaleko Malé Strany najdeme hotel Ibis. Nachází se kousek od Karlova mostu, Pražského hradu, Staroměstského náměstí a dalších turistických zajímavostí. Pouhých 150 metrů jej dělí od stanice metra Anděl. Tento hotel nabízí ubytování v 225 klimatizovaných pokojích s odhlučněnými okny, bezplatným bezdrátovým internetem, rádiem a fénem. Jsou zde také tři s bezbariérovou úpravou. Součástí tohoto hotelu je restaurace, bar, tři konferenční místnosti s kapacitou 90 osob a parkoviště. Zajímavá je rovněž cena, která začíná na 1000 Kč.

Novotel Wenceslas Square

Další výhodnou možnost ubytování v centru Prahy poskytuje Novotel Wenceslas Square, který je situován v historické části pouhým 5 minut chůze od Václavského náměstí. Tento čtyřhvězdičkový hotel je zcela nekuřácký. Jeho hosté mají k dipozici bezplatnou Wi-Fi, bar, restauraci s domácí i zahraniční kuchyní, posilovnu, krytý bazén a saunu.

Ibis hotel Bratislava

Také v centru slovenské metropole se nalézá hotel Ibis. Pro svou výhodnou polohu na začátku pěší zóny Starého Města je vhodnou ubytovací možností jak pro turisty, tak obchodníky na služebních cestách. Do hotelu lze dostat pohodlně městskou veřejnou dopravou. Jeho pokoje v nedávné době prošly celkovou rekonstrukcí a jsou vybaveny klimatizací a bezplatnou Wi-Fi. V prostorách hotelu je umístěna restaurace, která poskytuje hostům bohaté snídané formou švédských stolů. V nabídce má také jídla slovenské kuchyně a další kulinářské speciality. Dále se zde nachází bar s občerstvením.

Related Posts