Vánek si pohrává s ráhnovím, vlnky jemně šplouchají a všude okolo je jen bezbřehý klid. Takovou dovolenou nezažijete v žádném letovisku, ale jen a pouze na jachtě, daleko od všech současných problémů světa. Lokalit, kde prožít tu nejlepší dovolenou pod bílými plachtami je celá řada a my jsme pro vás vybrali ty nejlepší.

Seychely

Pokud jste milovníky rájů na zemi, pak jsou Seychely rozhodně tím správným místem, které hledáte. Jedinečná příroda v doprovodu nádherných kotvišť s panenskou přírodou, skvělí lidé a tisíce jedinečných míst, která navštívit.

Podnebí zde bývá po celý rok příznivé, nejtepleji je zde během jara, nejchladněji naopak během léta. Souostroví je tvořeno téměř stovkou ostrůvků, které jsou žulového či korálového původu. Nejvíce jachet naleznete na ostrově Mahé.

Thajská exotika

Thajsko je oblíbeným cílem turistů, ovšem jedná se o i skvělou destinaci pro jachtaře. I zde můžete plout celý rok, ovšem nelepší je období od listopadu do dubna, kdy zde prší nejméně. Velkou výhodou je jeho dobrý dostupnost.

S lodí můžete vyplout například z Phuketu, či Ko Changu. Pokud hledáte něco jiného, než plachetnici, určitě doporučujeme zapůjčit katamarán.

Jedinečné Kanáry

Pokud se řekne jachtařská dovolená, většině lidí se okamžitě vybaví Kanárské ostrovy. Ty jsou velmi oblíbenou celoroční jachtařskou destinací. Je zde silný vítr, a proto je tato oblast doporučována hlavně zkušenějším jachtařům.

Destinace nabízí mnoho krásných přírodních památek od rozeklaných skalisek, pouštní oblastí až po pralesy a dlouhé písčité pláže, nad kterými se tyčí horské hřebeny. Na své si zde zkrátka příjde každý.

Milovaný Jadran

Jadran je tou asi nejdostupnější možností, jak jachtit ve skutečně krásném prostředí. Jedná se o jedno z nejzajímavějších a nejvíce členitých pobřeží v celém Středozemním moři. Díky tomu je zde obrovské množství míst, které rozhodně stojí za vaše prozkoumání.

Navíc je zde mnoho panenských ostrůvků, na které se jinak, než na lodi nedostanete a které nemají žádné spojení se světem. Navíc Chorvatsko nabízí perfektní jachtařské zázemí s množstvím marín téměř na každém kroku.

Related Posts