Milujete maso? Pak jistě neodoláte poctivému kusu šťavnatého steaku. Ne všude jej umí připravit. Pokud se ovšem jedná o podnik, který se specializuje na hovězí, úspěch je v podstatě zaručen.

Dobré hovězí nabízí steakhouse

Perfektně udělaný steak neznamená pouhé opečení masa. Pro skutečný požitek musí kuchař ovládat fáze opečení. Každému totiž chutná něco jiného. Někomu nevadí, že je steak syrovější, proto mu stačí kratší tepelnější úprava, tedy rare. Jen bychom rádi upozornili, že syrovější neznamená krvavější. Červená tekutina v krátce opečeném mase není krev, jde spíš o barvivo, krve je zde minimum. V mase být logicky ani nemůže, když v organismu proudí tepnami. Kdo má raději střední fázi opečení, zvolí medium variaci. Pořádně opečené maso je well done. Toto jsou tři základní fáze, jak hovězí steak připravit, ještě lze v drobných nuancích udělat maso medium rare, medium well, někdo má rád syrovou variaci, prostě raw. Takový perfektní servis nabízí steakhouse Angusfarm, kde jsme ochutnali místní speciality.

Dokonalý hovězí tatarák

Hovězí hody nelze začít jinak než polévkou. Silný hovězí vývar je neskutečný požitek. Někteří si rádi přidají, protože jim tak chutná, že oželí i druhý chod. Nás při ochutnání také pokoušel silný hovězí vývar s pořádnou porcí játrové rýže, masa a domácích nudlí, před námi však byly další lákavé chody, které jsme si nemohli nechat ujít. Táhlý vývar byl ovšem famózní. Jako předkrm nabízí restaurace tataráky. Výborně ochucené, lahodné hovězí maso si ochutíte dle libosti. To ale není jediná variace. Ochutnat můžete i vítěze z MČR 2019 v míchání tataráku či specialitu z telecí svíčkové se žampionovou majonézou. Další pecka, díky které se do steakhouse budete muset vracet. Nejen kvůli ochutnání všech variací, ale proto, že opravdu chutnají.

Vynikající hovězí steaky

Hovězí steak je tématem samotným. Nevíte, jak si nechat upravit maso? Ochotný personál vám dobře poradí, nejčastěji doporučují variace rare, medium rare či medium. Na výběr máte z několika mas. Svíčkové, rib eye, rump steaku, striploin, heel of round, chuck roll a další. Pokud budete váhat, doporučujeme mix hovězích steaků nebo steak měsíce. Vynikající chuť je zaručena u všech, pokaždé tak můžete ochutnat něco jiného. Masům konvenují i přílohy v podobě úžasně připravených farmářských brambor, brambor s brynzou, opečené bagety či restovaná zelenina. Jak vidíte, vybere si každý. Opravdový labužník i ten, který zrovna drží dietku. Poctivé hovězí ovšem vaši linii nijak neohrozí. Naopak, proteiny obsažené v mase vaše svaly vyrýsují k dokonalosti. Dejte proto na kvalitu steakhousu s profesionály, kteří masu opravdu rozumí. Požitek z jídla je nedílnou součástí života, tak si dopřejte to nejlepší.

Related Posts